Selloduo Varonen

Selloduo Varonen esiintyi ensimmäisen kerran kesällä 2000 Suomen suurlähetystön järjestämässä konsertissa Budapestissa. Satojen kotimaisten konserttien ja useiden Unkarissa tapahtuneiden esiintymisten lisäksi duo on konsertoinut myös Prahassa ja Espanjassa. Ruotsissa duo on esiintynyt säännöllisesti vuodesta 2012 alkaen. Varoset ovat duona julkaisseet 4 CD-levyä ja heillä on ollut radio- ja TV-esiintymisiä Suomessa, Ruotsissa ja Unkarissa. Varoset toimivat myös Kansainvälisen Sellotapahtuman isäntäparina keskisessä Suomessa vuosina 2003-2007.

Olli (s. 1965) opiskeli Sibelius-akatemian nuoriso-osastolla Seppo Kimasen ja Seppo Laamasen johdolla sekä Géza ja Csaba Szilvayn johtamassa Helsingin Juniorjousissa. Budapestin Liszt-akatemiassa Olli opiskeli 1984-1988 prof. Ede Bandan johdolla, suorittaen diplomikonserttinsa korkeimmalla arvosanalla. Ollilla on takanaan yli 1000 soolo-, solisti- ja kamarimusiikkikonserttia; 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Singaporessa. Hänen esityksiään on niin sellistinä kuin orkesterin johtajana tallennettu 11 CD-levylle. Suomen Solistiyhdistyksen jäsen.

Anna-Maaria (s.1978) aloitti sellonsoiton opiskelun Marjo Anttilan johdolla Salon musiikkiopistossa. Sellonsoiton opettajaksi Anna-Maaria valmistui Jyväskylän ammattikorkeakoulusta keväällä 2002. Anna-Maaria jatkoi sellonsoiton opintojaan Budapestin Liszt-Akatemiassa prof. László Mezön oppilaana ja kamarimusiikin opintoja prof. János Devichin johdolla. Anna-Maaria on esiintynyt kotimaassa kamarimuusikkona selloduon lisäksi myös esim. pianotrioissa ja jousikvarteteissa. Kotimaisten konserttien lisäksi hän on esiintynyt myös Venäjällä, Tsekissä, Ranskassa, Unkarissa, Espanjassa ja Ruotsissa. Suomen Solistiyhdistyksen jäsen.