Kilpailun suojelijan tervehdys

Kaupunginjohtaja Lauri Inna
Salon kansallinen sellokilpailu
Tapahtuman suojelijan tervehdys 30.5.2018

Salon kaupunginjohtajan tervehdys

Saloon on pitkään kaivattu klassisen musiikin vuotuista tapahtumaa. Nyt tämä on toteutumassa Salon kansallisen sellokilpailun sekä siihen liittyvien konserttien ja kurssien muodossa. Erityisen ilahduttavaa on, että tapahtumakokonaisuus on suunnattu lapsille ja nuorille, sillä kilpailujen, konserttien ja kurssien lisäksi on myös kysymys nuorten soittajien yhteisöllisyyden lisäämisestä sekä verkostojen rakentamisesta.
 
Salon kaupunki haluaa ehdottomasti olla mukana luomassa salolaiselle yleisölle pitkäikäistä, vuosittain toistuvaa tapahtumaa, joka toivottavasti toimii myös kannustimena nuorille salolaisille muusikoille. Salon kaupungin näkökulmasta meitä kiinnostaa luonnollisesti tapahtuman meille tarjoama kansallinen näkyvyys sekä kaupungin markkinointi eri sidosryhmille.
 
Jo tässä vaiheessa haluan esittää Salon kaupungin puolesta lämpimät kiitokset tapahtuman taustaorganisaatiolle eli Sellosymposium ry:lle, joka on ennakkoluulottomasti lähtenyt rakentamaan suomalaiseen musiikkimaailmaan uutta tapahtumaa ammattilaisten ottein ja suurella sydämellä. Uskon, että kaupunkimme tarjoaa erinomaiset puitteet niin kilpailijoille, taustajoukoille kuin yleisöllekin.
 
Musiikin yhdistävä voima tiedetään. Toivon, että Salon kansallisesta sellotapahtumasta muodostuu ennen kaikkea yhteisöllinen tapahtuma, jossa jokainen, niin kilpailija, esiintyjä, järjestäjä kuin yleisön edustajakin voi kokea itsensä osaksi tätä yhteisöä.


Lauri Inna
Kaupunginjohtaja
Salon kansallisen sellokilpailun suojelija